Refurbished desktop kopen

Refurbished is een term die je steeds vaker hoort. Vooral elektronische apparaten, zoals smartphones, tablets, laptops, en desktops worden refurbished aangeboden en verkocht. Maar wat houdt het eigenlijk in?

Als je refurbished vanuit het Engels vertaalt betekent het: opknappen of renoveren. Binnen de computerwereld betekent het veel meer, dan alleen maar het opknappen van bepaald device. Het refurbishen van computer hardware.

Professioneel reviseren van gebruikte desktops

Dit betekent dat eventuele data wordt verwijderd en dat de apparatuur grondig wordt gereinigd en indien nodig vervangen. Verder wordt er uitgebreid getest. Op deze manier krijgen gebruikte producten een tweede leven, waardoor ze de levensduur en technische kwaliteit van een nieuwe machine hebben. Hergebruik is niet alleen goed voor de portemonnee, maar vooral voor het milieu.

Wat is het verschil tussen refurbished en tweedehands?

Vaak wordt de term tweedehands gebruikt, in plaats van refurbished. Een tweedehands apparaat koop je bijvoorbeeld via Marktplaats van een particulier. Het nadeel hiervan is, dat je niet precies weet wat ermee gebeurd is. Daarnaast zou het product technisch niet in orde kunnen zijn. Hier kom je vaak pas na enige tijd achter en dan heb je geen garantie om op terug te vallen. De oorspronkelijke garantie van het product is namelijk gekoppeld aan de persoon die het apparaat nieuw heeft aangeschaft. Het gevolg daarvan is, dat je extra geld moet investeren om het defect te verhelpen. Op refurbished desktops krijg je 3 maanden garantie bij ons


Vragen? Neem contact met ons op

Bekijk onderstaand aanbod